Splitski SDP-ovci poslali su priopćenje u kojem odnose lokalnog HDZ-a i HGS-a prozivaju “Andrinim i Želinim igrokazima”, a Keruma prozivaju kako ponovno glumi oporbu u Splitu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“HGS Željka Keruma ponovo se pokušava prikazati kao oporba u Splitu, iako se do sada svaki put pokazao kao lojalan i pouzdan partner Andre Krstulovića Opare i HDZ-a. HGS-u smeta da Odluka o načinu i uvjetima sufinanciranja programa dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica na području Splita stupi na snagu tek 1. rujna ove godine.

Svaku bitnu odluku, kao i proračun, HGS na Gradskom vijeću uvijek podrži, ali stupanje na snagu odluke o privatnim vrtićima očito se želi prikazati kao točka gdje nema mjesta kompromisu! Slagali su se HGS i HDZ prilikom političkog i “rodijačkog” kadroviranja, slagali su se prilikom podjele “plijena” tj. podjele gradskih tvrtki i ustanova u omjeru 60:40, slagali su se oko svih Andrinih prijedloga i odluka, ali koalicija je navodno “na granici pucanja” zbog stupanja na snagu odluke o privatnim vrtićima! Ali tu je, kao i uvijek, samo riječ o još jednom, već viđenom igrokazu…

“Vladajuća oporba” iz HGS-a zajedno s HDZ-om nije prihvatila niti da na Dnevni red sjednice Gradskog vijeća dođe SDP-ov prijedlog mjera ublažavanja gospodarskih i socijalnih posljedica epidemije koronavirusa. Između ostalog, naš je prijedlog uključivao oslobađanje od plaćanja privatnih vrtića na isti način na koji su oslobođeni roditelji čija djeca pohađaju gradske vrtiće, uključujući i izravnu intervenciju iz proračuna, za vrijeme trajanja relevantnih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Da su odlučili prijeći u oporbu, HGS-ovi vijećnici ne bi redovito podržavali prijedloge HDZ-a, i na dnevnom redu bi bila mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora kako bi agonija Splita za vrijeme ove gradske vlasti što prije prestala. Naravno da je to iluzorno očekivati kad HGS zajedno s HDZ-om nastavlja vladati gradom kao “vladajuća oporba” i to po principu “palac doli – ruke gori”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime