Toni Kukoč ponovno je bačen u drugi plan u SAD-u. Nakon što su ga još jednom zaobišli u izboru za Kuću slavnih, sada su ga odlučili i izbrisati s čuvene fotografije Chicago Bullsa 1990-ih.

Jedna od najpoznatijih fotografija te momčadi jest ona na kojoj u maniri Smogovaca parketom kroče Michael Jordan, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Ron Harper i Kukoč. Ta je fotografija poslužila kao inspiracija za naslovnicu dugoočekivanog ESPN-ova filma The Last Dance, piše Gol.hr.

Međutim, tamo se Kukoč nije našao, kao ni Harper. Njih dvojica izvisili su s fotografije; ne bi to bilo ni toliko sporno da na nju, osim Phila Jacksona, nije upao i Steve Kerr.

Jasno, Kerr je danas veliko trenersko ime s Golden State Warriorsima, pa su ga vjerojatno zato ubacili na naslovnicu. Međutim, u toj momčadi Bullsa ipak nije bio u naslovnim ulogama. U posljednoj Jordanovoj sezoni su, osim Kukoča, veću rolu i više poena u prosjeku imali i spomenuti Harper, pa i australski centar Luc Longley.

Kukoč je zasigurno jedna od ikona te momčadi, osvajač nagrade za najboljeg šestog igrača NBA-a i čovjek koji je zasigurno u nekoj drugoj momčadi mogao biti zvijezda i nositelj igre. Međutim, mjesto na naslovnici nije pronašao…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime