Alen Poljak pobjednik 302. Čoje!

Poljak je sjajan nastup otvorio s dvije sride pa mu je u trećoj trci i jedan pogođen punat bio dovoljan za konačno slavlje.

Slavljem debitanta Alena Poljaka okončano je natjecanje za 302. Čoju. Poljak je sjajan nastup otvorio s dvije sride pa mu je u trećoj trci i jedan pogođen punat bio dovoljan za konačno slavlje.


Nakon prve trke alkari su ukupno pogodili 18 punata, od čega su dvije sride naciljali Kristijan Bikić i debitant Alen Poljak koji je i u drugoj bio jednako uspješan, čime se od najbliže pratnje odvojio dva punta. Ukupno su alkari u drugoj trci prikupili vrlo dobra 24 punta, javlja Ferata.

U odlučujućoj trećoj trki, a netom prije nastupa Alena Poljaka, dva su alkara imala su po šest punata iz tri trke (Denis Gugić i Nenad Marić), međutim debitant Poljak je pogodio u jedan i time osvojio Čoju, čime je na najljepši mogući način započeo svoju kopljaničku karijeru.

Alen Poljak rođen je 1989. godine, dolazi iz Glavica, a potječe iz alkarske obitelji u kojoj je otac Ante ostao upamćen kao slavodobitnik i to s tri pogođene sride. U povorci je debitirao 2013. godine, a jaše na kobili Kalcit, u osobnom vlasništvu.

Pobjednika Čoje Viteško alkarsko društvo nagradilo je s 211 centimetara crvene čoje, srebrnom plaketom alke i novčanim iznosom od 20 tisuća kuna, dok je njegova momka Josipa Vučića iz Glavica VAD- nagradio sa srebrnom plaketom alke.

Netom prije dolaska alkarske povorke i početka natjecanja za 302. Čoju stazom su prodefilirale hrvatske povijesne postrojbe. Posebno oduševljenje izazvali su Dubrovčaki trombunjeri pucajući iz kubura te Gradska straža Bakar koja je pucala iz topa, piše Ferata.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0