Akcija čišćenja u Kopilici: Vrijeme je da zanemareni dijelovi Splita ožive

Cilj akcije je unaprjeđenje kvalitete života Splićana i uvođenje kulturno-društvenih sadržaja


– Budi primjer, vodič za druge te uzmi stvar u svoje ruke! – motivirajući je slogan stanovnika Kopilice.


Jutros se u Kopilici kod malonogometnog igrališta održava kvartovska akcija “Ljudi za kvart, kvart za ljude!” Cilj akcije je unaprjeđenje kvalitete života Splićana i uvođenje kulturno-društvenih sadržaja u zanemarene dijelove grada Splita.

Inicijativu je pokrenula udruga Aktivist u suradnji s udrugom Permakultura Dalmacija.

– Znači, ako imate volje i želje i nije Vam problem u neradnu nedjelju doći dati ruke u čišćenju okoliša, više ste nego dobrodošli. Bit će nas oko trideset, ali pomoći nikad dosta. Alata imamo, a ako ste u mogućnosti, ponesite osnovne stvari sa sobom: velike škare, kose, srpove, motike i lopate, kariole i eventualno radne rukavice. Ne brinite, bit će ića i pića, a nešto ćete i naučiti jer ekipa iz Permakulture će održat radionicu o razvrstavanju otpada i o kompostiranju – poručuju stanovnici Kopilice te nadodaju:

– Ovo je prva akcija ovog tipa u Splitu, i drago nam je što je naša Kopilica izabrana kao pionirka projekta na kojem će se razrađivati djelovanje i organizacija uređenja, kako bi se kasnije lakše mogla primijeniti na ostale zanemarene površine grada Splita.

Akcija je dio projekta “Gradimo Dom zajedno“ čiju organizaciju potpisuje Platforma Doma mladih, a projekt je sufinancirala Europska Unija putem Europskog socijalnog fonda.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime