U Kulturno umjetničkom društvu željezničara „Filip Dević” u tijeku su upisi na aktivnosti u ovoj školskoj godini. Kultno gradsko folklorno društvo, neumorni čuvar naše baštine u čijim nastupima uživamo punih 70 godina, u pravom je smislu riječi zvuk i slika našeg Splita. U Društvu su odlučili othrvati se koroni, te pod obveznim geslom „Budimo odgovorni” i ove godine ponuditi svim uzrastima, a osobito učenicima osnovne i srednje škole niz različitih aktivnosti.

Škola folklora prima učenike od prvog do šestog razreda osnovne škole, dok se učenici sedmog razreda i stariji mogu upisati u pripremni plesni folklorni ansambl. Rad u ovoj sekciji je „odskočna daska” za ulazak u prvi plesni ansambl. Srednjoškolci, studenti i ostali kojima koraci folklora nisu strani mogu se prijaviti u prvi plesni ansambl, dok svi učenici osnovne i srednje škole, bez obzira na dob, mogu doći u Grupu za suvremeni ples, kod popularne „tete Kike”. A polaznici svih dobi koji traže poseban i drugačiji način rekreiranja mogu se pridružiti tzv „rekreativnoj” grupi, te, spajajući ugodno s korisnim, učiti folklorne korake i kvalitetno se razgibati. I to bi bilo sve, što se tiče „aktivnosti na parteru”, ili bolje rečeno – parketu devićeve plesne dvorane.

Devićeva Škola mandoline i gitare očekuje učenike od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, dok je za svirače moguć prijem u Tamburaško – mandolinski orkestar. Prijaviti se može i za mušku, žensku i mješovitu klapu.

Članovi Društva na turnejama su obišli gotovo cijeli svijet, održali više od 2 700 nastupa i na festivalima i smotrama osvojili niz nagrada i priznanja.  Kroz Društvo je dosad prošlo više od 8 000 članova. Sedamdeset godina pedagoškog rada s djecom i mladima s pravom se može smatrati garancijom kvalitete ponuđenih programa. U Devića vas očekuju, naravno, i  nova poznanstva i prijateljstva. I zato, što čekate?

Brzo, svi u Devića!Pivat, svirat, balat!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime