AJ CHA FESTIVAL Krstulović Opara: “Svako vrijeme ima svog vizionara. Mi nakon Dina imamo TBF”

Na Starom placu se na dan rođenja DIna Dvornika održava završna večer festivala Aj cha

Kao velika završnicu trodnevnog festivala Aj Cha u spomen na Dina Dvornika, na Starom placu se u nedjelju navečer održava koncert Splitske dice na kojem će nastupiti Neno Belan i Fiumensi, Marijan Ban i Diktatori, Tribute Band Dino Dvornik s Nikolom Marjanovićem i gosti iznenađenja.


Na prepunom Starom placu smo zatekli gradonačelnika Splita, Andru Krstulovića Oparu, koji nam je otkrio što je Dino Dvornik značio za njihovu generaciju.

– On je bio čudo, dopustio je svima nama da se oslobodimo i shvatimo da nema granice u kreativnosti. U to doba su neki stariji nama postavljali granice unutar kojih smo se kretali, a on je krenuo kao meteor koji je bljesnuo i svih nas osvijetlio. Dao nam je poticaj da budemo ludi i kreativni. – rekao je Krstulović Opara.

Na pitanje hoće li Split ikad imati takvog vizionara kao što je bio Dino, rekao je da ih već ima.

– Svako vrijeme daje svoga vizionara. Mi sad na sceni imamo TBF koji, evo, traje deset godina. Nakon njih će se pojaviti netko drugi. Mi uvijek imamo nekog tko vuče taj glazbeno kreativni izričaj. I ne moramo uvijek uspoređivati prethodnog sa sljedećim, svaki put se pojavi netko drugačiji. – rekao je.

Na upit novinara koja mu je Dinova pjesma najdraža, rekao je da je za njega cijeli album “Live In München” remek djelo, te ne može izdvojiti jednu pjesmu kao najbolju.


Na koncertu smo sreli i potpredsjednicu Gradskog vijeća, Marijanu Puljak u društvu Ivice Puljka, koja kaže da se tijekom tri dana festivala stvarno izvrsno zabavila, a u subotu je i proslavila rođendan uz Jinxe u kinu Bačvice.

Na pitanje koja joj je pjesma najdraža rekla je da ne može izabrati samo jednu, a smatra da je Dino Dvornik puno više od glazbenika.– Dino je bio institucija, simbol grada, a rekla bih i simbol Dalmacije. Njegova glazba je odgojila cijele generacije i vjerujem da će zaista trajati vječno. – rekla je Marijana Puljak.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0