Aida Batarelo pokazala što je Ivo Sanader govorio prije drugog kruga izbora u Splitu 2009. godine

"Ono što me čudi jest licemjerje onih koji Pametnim zaključkom svjesno obmanjuju javnost u svrhu vlastite kampanje i to temeljem (između ostalog) mojih osobnih analiza i odmjerenih izjava novinarima (na upit)"

Politička prepucavanja u gradu pod Marjanom ne prestaju niti između dva kruga izbora za gradonačelnika. Tijekom ponedjeljka najviše je “otrovnih strelica” bilo na relaciji HDZ-SDP. Kao u dobra, stara vremena, rekli bi neki!


Nakon što je dio splitskog SDP-a, što direktno, što indirektno, podržao Željka Keruma, uslijedio je žestok odgovor Andre Krstulovića Opare. On se upitao kako će SDP svom članstvu, biračkom tijelu i sutra svojoj djeci objasniti podršku Kerumu, ali i Bulju. HDZ-ov gradonačelnički kandidat također je pripomenuo da su SDP-ovci, kad već, kako je napisao, nisu imali ozbiljnog kandidata, mogli podržati gospođu Puljak na izborima.

Odgovor Aide Batarelo, koja je bila SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, nije se dugo čekao. Aida je uz svoju Facebook objavu, koju je napravila u ponedjeljak navečer, priložila i screenshot članka iz 2009. godine u kojemu tadašnji premijer Ivo Sanader posredno pozvao Splićane da glasuju za Keruma.

Njenu javnu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Neprimjerenim smatram politička podmetanja i podcjenjivačke izjave na račun članova i simpatizera SDP-a, koji će uvjerena sam, u drugom krugu lokalnih izbora glasati po vlastitoj savjesti. Podsjećam one koji a priori, razloge za eventualan neuspjeh pokušavaju pronaći u neutemeljenim indicijama, da je službeni stav SDP-a nedvosmislen i jasan.

Medijske konstrukcije i bombastične naslove koji nas očekuju u sutrašnjim novinama, u izostanku političkog spektakla donekle smatram razumljivima i očekivanima. Međutim, ono što me čudi jest licemjerje onih koji Pametnim zaključkom svjesno obmanjuju javnost u svrhu vlastite kampanje i to temeljem (između ostalog) mojih osobnih analiza i odmjerenih izjava novinarima (na upit).


Pritom zaboravljaju da su se svojedobno (2009.) upravo oni, na vertikali vlasti ponašali na način koji sada tobože osuđuju, a koji sa strane SDP-a – ne postoji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0