Aida Batarelo: Kerum svojim ponašanjem dokazuje da nije uz birače, nego iznad njih

"Birajte racionalno. Kontra smo elitizma, populizma i primitivizma!" - poručila je biračima Aida Batarelo

Aida Batarelo učinila je lijepu gestu zadnjega dana kampanje te je umjesto završnog stranačkog skupa donirala Centar za beskućnike u Splitu. Kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Splita ima bogato iskustvo u privatnom sektoru, a u SDP-u je još od ’90-ih godina. Za sebe ističe da je jedina prava predstavnica ljevice u Splitu na ovim izborima.


Donosimo intervju sa SDP-ovom kandidatkinjom.

Tijekom četvrtka gospodin Krstinić je napisao objavu iz koje se da zaključiti da je pozvao građane da u nedjelju na izborima daju glas Marijani Puljak…

– Moram priznati da sam bila iznenađena kada sam vidjela taj post. U prvom trenutku sam pomislila da je dao podršku meni, no onda mi je postalo jasno što je zapravo htio reći. Što reći? Čovjek može izaći iz stranke i podržati onda koga hoće. Zna se kako se podržavaju ljudi koji dijele istu stranački iskaznicu i koji na izbore idu u borbe zajedno. Na to mogu samo kazati da se povremeno događaju ovakve situacije, osobito u velikim strankama. U svakom žitu ima kukolja. Za mene je važno da je SDP u Splitu pokazao da stoji iza mene i da sam jedina istinska predstavnica socijaldemokracija na ovim izborima. To s ponosom tvrdim.

U nekim anketama građanima se nudi opcija za koga će glasovati ako u drugi krug uđu Kerum i Puljak. Za koga bi u takvom slučaju glasovali?

– Pošto jedino ja predstavljam ljevicu, a izvjesno je da Markovina neće biti u drugom krugu, Marijana Puljak nije nikako ljevica. Naravno, to nije ni Kerum, pa u tom slučaju ne bih glasovala ni za koga od njih. Nema ljevičara – nema moga glasa!

Kako ocjenjujete kampanju do sada?

– Split je poseban grad, temperamentan grad. To je grad poštenih, zdravih ljudi. Oni će 21. svibnja dati glas nekoj od opcija. Vjerujem da će zaokružiti broj 2 i broj 12 i da će prepoznati vrijednost onoga što nudimo. Pozivam građane da glasuju kontra primitivizma i kontra populizma. Glasujte za racionalno, za osobu koja će ih dostojno predstavljati.Dakle, smatrate da se dio “konkurencije” služi primitivizmom i populizmom?

– Naravno, uz to i pametnom demagogijom. Kerum se pokušava jednostavnim jezikom približiti biračima, a sa svakom svojom aktivnošću pokazuje da nije dio njih nego da je iznad njih. Kakvu drugu poruku može poslati kada na zakazani intervju s novinarima dođe s jahtom koju veže na Rivi? Tako ne pokazuje biračima da je dio njih!

Zašto mislite da je važno da SDP bude dobro zastupljen u Gradskom vijeću?

– Bitno je zbog promicanja socijalnih politika koje su ovom gradu potrebne. Vidjeli ste i sami u petak da smo potrošili dio sredstava da pomognemo potrebitima ovog grada. Njih je, nažalost, puno. SDP želi ulagati u znanje. To je nešto što se ne vraća za nekoliko godina, tek za 10 ili 15 se to vraća ovom gradu. Split mora biti grad znanja, kulture i sporta! Mora biti otvoren, kulturan, mediteranski grad, grad koji će dovoditi strane studente, otvarati osnovne škole na stranim jezicima. Split mora omogućiti takvu poduzetničku klimu da poduzetnici požele živjeti u našem lijepom i sigurnom gradu.

Stručnjaci su kritizirali infrastrukturne planove i programe nekih važnih protukandidata…

– To su uvijek atraktivne teme za izbore. Ja sam se tih tema godinama naslušala. Smatram da bušenje tunela buši gradski proračun. U ovom trenutku, prema programu SDP-a, politiku gradnje mijenja politika grada. Ovome gradu treba bolja uređenost, bolji standard znanja, bolji ekonomski standard, da nemamo beskućnike i potrebe za socijalnom samoposlugom, viša razina turizma koja će omogućiti da u Split dolaze turisti s još većom platežnom moći i sve će se to vratiti kao jedan benefit gradu i njegovim građanima.

Neminovno je da će u Gradskom vijeću doći do određenih koalicija jer nijedna opcija neće moći samostalno formirati vlast. Možemo li reći je li vam prihvatljiviji HDZ ili HGS tj. gospodin Kerum?

– Treba vidjeti kako će izgledati njihovo realno ponašanje u Gradskom vijeću u odnosu na prenapuhane programe koje su ponudili gradu. Programe koji budu kompatibilni s programima koje je prihvatio SDP za ove izbore, bit će prihvatljivi i za razgovor.

Moglo bi se dogoditi da u Gradsko vijeće ovoga puta uđe još jedna lijeva opcija, Nova ljevica. Oni su dosta kritike uputili prema SDP-u.

– Oni sebe traže. Traže za sebe politički prostor dobrim dijelom među SDP-ovim biračima i simpatizerima. Moj poziv je vrlo jasno bio poslan već na početku moje kandidature. Sve stranke od ljevice do centra su dobrodošle u gradnji našeg bolje Splita.

Na kraju poruka biračima?

– Dragi birači, izađite u nedjelju na izbore. Glasujte za kandidatkinju SDP-a i HNS-a Aidu Batarelo, pod brojem 2. Glasajte za listu za Gradsko vijeće za listu brojem 12, za koaliciju SDP-HNS. Podržite nas, znamo kako se treba voditi Grad. Birajte racionalno. Kontra smo elitizma, populizma i primitivizma!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0