Božićni sajam u Splitu će, kako se već naveliko piše, ove godine biti nešto drugačiji. Smanjuje se ukupan broj kućica, a one s dna Marmontove i Prokurative sele na u ulicu kralja Tomislava. Tako će ove godine građani moći uživati u Adventu na više lokacija s raznovrsnijim programom. U medijima se, otkad je natječaj za zakup otvoren, piše o slabom odazivu. Upitali smo direktoricu Spalatum DMC Marinu Rančić je li to zaista tako i trebaju li Splićani strahovati od nedostatka sadržaja.

– Za razliku od prijašnjih godina više nije puno toga na Rivi nego smo disperzirali. Đardin nije zaživio jer je to sve skupa kasno pokrenuto i kasno je išao javni poziv. Kućica jest manje, jer smo se riješili onog dosadašnjeg kaosa i zbrke, ali sve zone će imati svakodnevni program, biti će četiri koncerta tjedno i smatram da će u konačnici, ako nas vrijeme posluži, to biti bolje. – kaže Rančić.

Prema novom rasporedu u ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, naći će se 14 kućica, koje je zakupio koncesionar tvrtka Apostrof. Na Rivi će ih biti 14, od čega sedam s ugostiteljskim sadržajem, a ostalo će biti trgovine. Kućica više neće biti na dnu Marmontove ni na Prokurativama.

S obzirom da se i oko izbora glazbenog programa digla poprilična prašina, upitali smo Rančić što Splićani mogu očekivati.

– Sve kućice će na svakom području biti povezane sličnom glazbom. Što se tiče večernjih programa to su i dalje grupe koje će zabaviti Splićane, sve su renomirani glazbenici s područja Splita, a imamo i goste iz drugih gradova. – rekla je Rančić. Najavila je i kako će sutra biti objavljen puni program uz neka nova, zvučna glazbena imena.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0