Split svake godine posjetiteljima nudi raznolik adventski program, a tako će biti i ove godine. ‘Advent u Splitu’ opet će se odvijati na više lokacija, koje će prigodnim uređenjem i gastronomskom ponudom privlačiti Splićane i njihove goste.

Danas se održalo drugo javno otvaranje zaprimljenih prijava za kućice odnosno za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda na manifestaciji ‘Advent u Splitu – Zimski akvarel 2019./2020.godine’ za preostalih 7 kućica jer je u prvom krugu ostalo slobosnih mjesta obzirom da je ugovor sklopljen s 12 ponuđača. Tako je nakon prvog kruga ponuda ostalo slobodno šest kućica na Rivi i jedna u Đardinu.

– Na adresu tvrtke Spalatum D.M.C. koja je u suradnji s Gradom raspisala javni poziv za dostavljanje ponuda, pristiglo je 5 ponuda – kazao je Ante Šunjić, direktor tvrtke Spalatum D.M.C.

– Povjerenstvo će danas u toku dana nakon što utvrdi pravovaljanost ponuda i ponuđene iznose, objaviti na web stranici Spalatum D.M.C. ostale ugostitelje koji će nam se pridružiti na Adventu u Splitu, – rekao je.

Zainteresiranih za kućice na Splitu 3 nije bilo ni u prvom krugu ponuda, pa se u drugi krug s tom ‘idejom’ nije ni išlo.

– Nismo ponudili jer nismo primili niti jednu ponudu u prvom krugu. Lokacije Split 3 neće biti.

Organizatori se ne pribojavaju toplog vremena čime bi se mogla pokvariti zimski slika Adventa.

– Ne plaši nas toplo vrijeme, nadamo se da će sada kiša se ispadati i da će 12. mjesec biti ugodan i za boravak vanka i bez oborina. Klizalište bi trebalo izdržati i južinu, zbog toga je i izabrana ta lokacija koja je zaštićena od udara vjetra.

Advent u Splitu službeno se otvara za devet dana, a kućice još nisu ni blizu postavljanja.

– Kućice dolaze idući tjedan, dva dana je dovoljno za postaviti sve kućice, nakon toga ugostitelji imaju dva dana za napuniti ih i urediti tako da će sve biti spremno za službeno otvaranje koje će biti na klizalištu 30.studenog u 17 sati paljenjem prve adventske svijeće u Đardinu nakon čega nas navečer na Rivi očekuje koncert Gustafa.

Organizatori svake godine Splićanima pokušavaju ponuditi bolju uslugu i raznolikiju ponudu pa su tako i za ovaj Advent dodali nove sadržaje poput klizališta na otvorenome, a dodatno su uložili i u ukrašavanje Rive.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime