Ove godine za Božić i Novu Godinu neće biti “kućica” na Rivi! Ipak, Advent u Splitu će se održati na nekim drugim (starim) lokacijama od 28. studenog do 6. siječnja 2021. godine: u Đardinu, ispod Galerije Umjetnina, na Prokurativama te Trgu Gaje Bulata. Raspisan je i poziv za ponuditelje koji će organizirati klizalište u Strossmayerovom parku, rečenom Đardinu. Naravno, ako sve to skupa uopće bude moguće…

– Je, istina je, raspisali smo javni poziv za dostavljanje ponuda za manifestaciju “Zimski akvarel – adventske i božićne svečanosti u Splitu 2020./2021. godine”. U suradnji s Turističkom zajednicom naravno. Moramo raditi, obaviti sve pripreme kao da će se sve odvijati potpuno normalno, a onda pratiti stanje s pandemijom te epidemiološke odluke Stožera. Zbog toga smo prilagodili poziv, ove godine se plaća tek prije samog početka održavanja manifestacije, a zadržali smo pravo da i ne bude ništa od svega ili da se zatvori u nekom trenutku ako bude takva zdravstvena i epidemiološka situacija. Nije to ništa neobično, Zagreb i Dubrovnik su također krenuli s pozivima, naravno uz aktualna ograničenja u skladu s epidemiološkim naputcima. Ne smijemo se dovesti u situaciju da okupljanja budu dozvoljena, a mi nismo pripremili svečanosti… – potvrdio nam je Ante Šunjić, direktor gradske tvrtke Spalatum D.M.C., zadužene za organizaciju Adventskih događanja. Potvrdio nam je i kako neće biti kućica na Rivi, no da je ukupan broj raspoloživih kućica čak i veći nego prošle godine!

– Išli smo na intimniji prostor koji je lakše prilagoditi epidemiološko-zdravstvenim potrebama pa je tako ove godine vraćen prostor ispred Galerije. Jer Riva se ne može ograničiti, zatvoriti na bilo koji način. A tu je Đardin koji je sasvim dovoljan prostor. No unatoč tome, predvidjeli smo isti broj ugostiteljskih kućica kao prošle godine, uz čak i više trgovačkih kućica. – kaže direktor Šunjić.

Ponude se primaju do 28. listopada, kada će u 14 sati biti javno otvaranje svih pristiglih ponuda. Cijena najma kućica, ako Capak odobri, ovisi naravno o namjeni te lokaciji: od tri tisuće kuna plus PDV za suvenire preko 20 tisuća kuna za štand s palačinkama i fritulama, do 30 tisuća kuna plus PDV za ugostitelje.

Javni poziv za sve zainteresirane kao i nacrt i lokacije kućica objavljen je na web stranicama TZ Splita: www.visitsplit.com i Spalatum DMC : www.spalatum-dmc.hr.


Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
9
Hagić
2
Hmmm
7
Plač
1
Grrr
0
Molim?
2



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime