Manifestacija “Advent u Kaštelima” započinje ove subote 1. prosinca 2018. i trajat će sve do 5. siječnja 2019.godine, a sastavljena je od dva dijela – Božićnog grada u Kaštel Starom te Dječje adventske bajke u Kaštel Lukšiću.

Dječja advenstska bajka u Novom parku započinje u 17 sati kada će biti upaljena prva adventska svijeća. Službu riječi – obred paljenja svijeće na adventskom vijencu predvodit će don Marijo Buljević, župnik župe Kaštel Lukšić, a adventsku svijeću upalit će učenici OŠ Bijaći Branka Lisičić i Marija Krajina. Prigodni program izvest će Dječji školski zbor OŠ Ostrog i VIS-a Anđeli.

Adventski vijenac izradili su profesori i učenici Srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića.

Na brcu u Kaštel Starom ove će godine biti postavljeno pet kućica privatnih obrta i tvrtki u kojima će se služiti hrana i piće, a neće nedostajati ni zabavnog programa za koji će se Grad pobrinuti uglavnom tijekom vikenda. Sve započinje ove subote 01. prosinca koncertom Jasne Zlokić s početkom u 22 sata.

– Novost je ovogodišnje održavanje advenstskih događanja na dvije lokacije tako da je obnovljeni park u Kaštel Lukšiću odabran kao nova lokacija jer je u njemu moguća tehnička realizacija i odgovarajuće ukrašavanje, a na određeni način želimo ga i približiti građanima – ističe gradonačelnik Denis Ivanović dodajući kako će u neposrednoj blizini pokraj Pastoralnog centra po prvi put biti postavljeno i klizalište.Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana započelo je i ukrašavanje grada koje ovih dana provode djelatnici Vlastitog pogona.

Najprije će se okititi stara kaštelanska cesta, Novi park u Kaštel Lukšiću i Božićni grad na brcu u Kaštel Starome, a zatim ostali dijelovi grada. Kao i obično najveća pažnja se posvećuje Cesti dr. Franje Tuđmana jer je ona okosnica prometa i vizure grada.

– Naši sugrađani ove godine mogu očekivati još urešeniji Grad, a posebno će svečano biti u Novom parku u Kaštel Lukšiću. Uz postojeće i nove dekoracije vjerujemo da će Kaštela biti ukrašena još bolje nego dosadašnjih godina. Očekujemo da će sugrađani biti zadovoljni uređenjem, a ovim putem najavljujemo posebne dekoracije kojima će se najviše razveseliti najmlađi jer smo im ove godine poklonili posebnu pažnju – ističe upravitelj Vlastitog pogona Grada Kaštela Ivan Čagalj.

Svim posjetiteljima događanja u Kaštel Lukšiću napominjemo da se odgovorno ponašaju u prometu te da ne koriste okolna područja za nepropisno parkiranje. Savjetujemo svima koji pristignu u Lukšić da koriste parking pored osnovne škole, odnosno iza spomenika doktoru Franji Tuđmanu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime