Oko 1700 splitskih prvašića danas je prvi put sjelo u svoje školske klupe, poštujući sve propisane epidemiološke mjere, prema dobro razrađenom planu i programu koji su prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izradili ravnatelji.

Učenike prvog razreda Osnovne škole Kamen-Šine, škole na kojoj su nedavno završeni radovi vrijedni 24 milijuna kuna i koja od danas, nakon 15 godina, prelazi iz trosmjenskog u dvosmjenski rad s punim školskim satom od 45 minuta i produženim boravkom, dočekao je ravnatelj Bože Ujević s učiteljicama i gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima.

Čestitavši ravnatelju i svim sudionicima dogradnje škole koja je sad dvostruko veća nego je bila prošle godine, gradonačelnik Krstulović Opara rekao je da je ponosan na niz ostvarenih projekata u školskoj infrastrukturi u posljednje tri godine koji su zajedno vrijedni više od 80 milijuna kuna. Nabrojao je završetak škole Žnjan-Pazdigrad u rujnu 2017. godine, zatim dogradnju škola na Mejašima i na Pujankama prošle godine, rekonstrukciju škole na Brdima i energetsku obnovu škole Skalice koje su pri kraju te konačno dogradnju ove škole na Šinama. – Prije tri godine imali smo osam škola s produženim boravkom, danas ih imamo 16. Napravili smo revoluciju u splitskome školstvu i na to sam iznimno ponosan – rekao je gradonačelnik. Učenike je zamolio da čuvaju svoju novu školu, poželjevši im sretan početak i uspješnu školsku godinu.

Zahvat trajao godinu dana

Ravnatelj Bože Ujević istaknuo je da je zadovoljan odgovornim ponašanjem učenika prvog dana školske godine, a Gradskoj upravi se zahvalio na razumijevanju i podršci za realizaciju velikog infrastrukturnog projekta. Podsjetimo, rekonstrukcija i nadogradnja ove osmoljetke trajala je godinu dana, a u novih 1.850 metara kvadratnih smjestilo se devet novih učionica, šest kabineta, kuhinja, blagovaonica, knjižnica i ostali prateći sadržaji. U dvorištu je uređeno moderno sportsko igralište i igralište za djecu.

Sve učenike splitskih osnovnih škola danas su na klupama dočekali udžbenici i radne bilježnice. Grad Split financirao je nabavu radnih bilježnica u iznosu od pet milijuna kuna, a sedam milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja za nabavu udžbenika.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime