72 SATA BEZ KOMPROMISA Večeras koncert na Rivi za Sigurnu kuću

Ovoga vikenda u Hrvatskoj se odvija velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa

Ovoga vikenda u Hrvatskoj se odvija velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa. Riječ je o najvećoj volonterskoj akciji u Hrvatskoj koja je prije 3 godine krenula upravo iz Splita, a danas u njoj sudjeluju i Zagreb, Dubrovnik, Osijek, Zadar i Sinj. Ove godine u Splitu volontira više od 600, a u cijeloj Hrvatskoj više od 2000 mladih. Akciju organiziraju udruge SKAC_St, SKAC Palma, SKAC_Du, SKAC Osijek i Pastoral mladih Zadarske nadbiskupije.


Jučer i danas mladi vrijedno rade. Čistili su okoliš, radili makeover štićenicima Caritasa i Sigurne kuće, sudjelovali u kreativnim radionicama…

Svoje dojmove prenijela nam je volonterka Klara: „Prijavila sam se na projekt jer mi se činilo predobro pomoći ljudima kojima je to potrebno. Danas smo u sjemeništu čistili okoliš zajedno sa sjemeništarcima. Danas još idemo u Dječji dom Maestral. Tamo ćemo se družiti s djecom i onda idemo na koncert na Rivu.“

U sklopu akcije večeras će se na splitskoj Rivi održati veliki humanitarni koncert za Sigurnu kuću. Sigurna kuća sklonište je za žene i djecu koji su žrtve obiteljskog nasilja te im pruža pomoć na svim razinama, od materijalne do psihološke i duhovne pomoći. Problem s kojim se često suočavaju ograničeni su kapaciteti u odnosu na potrebe žena koje im se obraćaju za pomoć. Stoga će im i ova akcija biti od velike pomoći.

Koncert počinje večeras u 20:15 sati, a nastupaju klapa Ankora, klapa Pasika i bend Aura. Dođite večeras na Rivu, podržite mlade volontere i dajte svoj doprinos za splitsku Sigurnu kuću.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0