Ako ste jučer po gradu primijetili mlade u zelenim majicama, riječ je je o velikoj volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa koja se u Splitu odvija sedmi put zaredom.

– Unatoč težim okolnostima koje nas ove godine prate, mladi se nisu pokolebali te su se odvažili i ove godine, poštujući sve epidemiološke mjere, preplaviti naš grad dobrim djelima kroz niz akcija. A akcije su i ove godine šarolike – poručuju organizatori iz splitskog SKAC-a.

Frizeri volonteri sredili su frizure beskućnicima iz udruge MoSt, za koje je, također, druga ekipa volontera pripremala slasne obroke. Bojalo se i uređivalo dvorište doma Maestral, a radna akcija bila je i na Marjanu, u Botaničkom vrtu i na Benama.

U nekoliko većih trgovačkih centara prikupljale su se namirnice za korisnike Caritasa, a uređivalo se i nekoliko socijalnih stanova. S obzirom da se ove godine ne smije ulaziti u staračke domove, mladi su odlučili na drugačiji način pokloniti pažnju starijima i nemoćnima: izrađuju se suveniri koji će se kasnije pokloniti svim korisnicima staračkih domova. To su samo neke od ukupno 45 akcija u kojima sudjeluje oko 500 volontera u dobi od 15 do 35 godina.

– Akcije se nastavljaju i danas kada će volonteri raditi sve do večernjih sati. Nadajmo se da će ove akcije popratiti i sunčano vrijeme i pozitivne reakcije naših sugrađana iz Splita – najavljuju iz Studentskog katoličkog centra Split.


Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
7
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime