Održana manifestacija ‘Sinj Air-show 2017.’, posjetitelji uživali u bogatom programu

Svi oni koji su došli na sinjski sportski areodrom mogli su uživati u modelarskom programu, padobranskim skokovima i preletu zrakoplova u različitim formacijama

Na sinjskom Piketu danas je održana velike manifestacija ‘Sinj Air-show 2017.’ Tisuće zaljubljenika u zrakoplove, padobranstvo i modelarstvo, po prekrasnom vremenu, nazočilo je jednoj uistinu odličnoj priredbi kojom se proslavlja velikih 70 godina rada i djelovanja Aero kluba Sinj, piše Ferata. 


Nakon što je uz prigodni program Sinjskih mažoretkinja gradonačelnica Kristina Križanac otvorila priredbu, počeo je raznovrstan program u kojemu je sudjelovalo 20 zrakoplova generalne avijacije, od aviona tipa Cessna preko ultralakih sportskih zrakoplova, do nastupa padobranaca i modelara.

Svi oni koji su došli na sinjski sportski areodrom mogli su uživati u modelarskom programu, padobranskim skokovima, preletu zrakoplova u različitim formacijama, a bio je tu i prikaz letačkih mogućnosti motorne jedrilice i sportsko rekreativnih zrakoplova. Gledatelji su mogli vidjeti i šlep zrakoplovnih jedrilica, let jedrilica u paru, akrobatske letove te prikaz vojnog zrakoplovstva uz nastup akrogrupe Krila Oluje i MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Među pilotima Krila Oluje bio je i Triljanin Denis Živaljić.

Nakon što su se Krila Oluje i Galeb 21 u brišućem pozdravnom letu vratili na svoje odredište u zračnu luku Zemunik, gledatelji su pohrlili prema zrakoplovima i jedrilicama, kako bi se kod istih fotografirali i saznali nešto više o njima.

Uz pregled zrakoplova, posjetitelji su imali mogućnost isprobati simulator MIG-21, a djelatnici MORH-a predstavili su i mogućnosti kako postati vojni pilot.
Zanimljivu izložbu priredili su i pripadnici HGSS-a.

Direktor priredbe Tonći Panza nije krio zadovoljstvo organizacijom i posjetom.


– Bilo je odlično. Vrijeme nas je poslužilo, dosta sadržajan program od padobranaca, modelara, sportskih zrakoplova do fantastičnog nastupa pripadnika HRZ-a, odnosno Krila Oluje i MIG-a 21. Sve u svemu, možemo kazati kako je u svakom segmentu ova manifestacija odlično organizirana, na zadovoljstvo više tisuća posjetitelja koji su došli-, kazao je Panza.

Panza je istaknuo kako se nada da će nakon ovakvih manifestacija interes mladih za sve oblike zrakoplovnog sporta biti sve veći, a samim time i još bolji i kvalitetniji rad Kluba, koji će mladima imati prigodu pružiti sve više sadržaja, iako su oni i sada na vrlodobroj razini, javlja Ferata. Reakcije gledatelja bile su samo u superlativima. Svi su oduševljeni viđenim, a dosta mladih se zainteresiralo za štand MORH-a gdje su se dijelili promidžbi matertijali. Isto tako dugo se čekao red za isprobati simulator MIG-21.

Moderator programa bio je Ante Botić, a gledateljima su stručno prezentirali pojedine djelove programa Tonći Panza, Zvonko Kovačević i natporučnik HRZ-a Goran Grgić. Uz zrakoplovni dio, posjetiteljiima je bila u ponudi bogata gastronomska ponuda koju su pripremili sinjski ugostitelji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0