Nakon uspješnog prvog izdanja festivala, sada već tradicionalno, udruga Domine priprema 2. Mediteranski ženski festival. Cilj festivala je promocija aktivizma, ženskih prava, ženske umjetnosti i stvaralaštava. Upravo je fokus na žene i žensko stvaralaštvo ono što ovaj festival čini jedinstvenim. Glavna tema ovogodišnjeg MedFemFest-a, koji će se odvijati od 02. listopada do 10. listopada, je ženski rad u vremenu krize i nevidljivost žena u javnim prostorima Grada. Program festivala je u potpunosti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji stoga će se veliki dio odvijati online.

Festival otvaramo javnom akcijom ”Radnice Mediterana, gdje su vaša prava?”. Akcija započinje u petak, 2.listopada u 18:00 sati ispred udruge Domine (Bosanska 4) odakle će započeti šetnja gradom i posjet mjestima značajnim za ženski rad. Na ovaj način želimo odati počast ženi radnici, upozoriti na neregulirane radne uvjete, izloženost žena diskriminaciji na radnim mjestima te na potplaćenost žena. U godini kada se obilježava 25 godina od donošenja Pekinške platforme za zajedničko djelovanje k ravnopravnosti žena i muškaraca, želimo naglasiti da je područje ekonomskog osnaživanja predispozicija za postizanje pune ravnopravnosti žena i muškaraca u javnom i privatnom životu.

Festival završava 10. listopada, na godišnjicu smrti splitske heroine Palmine Piplović, otkrivanjem murala posvećenog upravo njoj. Otkrivanje je predviđeno u 12:00 sati u Palminoj 3 (Varoš). Nakon prošlogodišnjeg murala posvećenog Zdravki Krstulović ovime u splitski javni prostor unosimo još jedno žensko lice.

Cjelokupni program festivala možete pronaći u prilogu, a neke od stvari koje Vas čekaju su online filmske večeri vezane za ženski pokret, žene i rad i jednakost plaća, webinari i online konferencija.

Iz programa izdvajamo prikazivanje filma, pobjednika Pula Film Festivala, Tereza37. Scenaristica filma, također dobitnica Zlatne arene za najbolji scenariji i glavna glumica je splitska glumica Lana Barić, a film će se prikazati u 9. listopada u Beton kinu u 18:00 sati.

Zbog epidemiološke situacije broj mjesta u kinu će biti ograničen te je nošenje maski obavezno.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime