1. DALMATINSKI MS WALK “Vrijeme je da ujedinimo sve strane Lijepe naše i hodamo u Splitu za one koji to ne mogu”

Cilj Dalmatinskog hoda je upoznati javnost s multiplom skelrozom, poznatom kao bolest s tisuću lica

Nakon četiri uspješno provedena hoda u Zagrebu, borba protiv ove svirepe bolesti seli se na obalu i to na 1. Dalmatinski MS walk.


– U svijetu je trenutno registrirano 2.5 milijuna ljudi koji se svakodnevno bore s multiplom sklerozom, a njih 6.000 živi upravo u Hrvatskoj!

Vrijeme je da ujedinimo sve strane Lijepe naše i hodamo u Splitu 26. rujna za one koji to ne mogu! MS Tim pobrinuo se da Dalmatinski hod upozna javnost s bolešću od tisuću lica koje domaći zdravstveni sustav pod hitno treba shvatiti ozbiljno! Naime, za razliku od ostalih autoimunih bolesti, liječenje multiple skleroze u zemlji započinje tek 365 dana nakon dijagnoze te nakon dva liječena relapsa! Nepotrebno je za napomenuti, da se u godini dana do potrebnog liječenja, bolest nesputana razvija te uzrokuje brojne komplikacije koje mogu kulminirati u invalidnost. – poručuju organizatori.

Dalmatinski MS WALK započinje u 18:30 na splitskoj Rivi, dok su se organizatori pobrinuli za zanimljiv i edukativan popratni sadržaj koji, prije svega, nastoji usmjeriti oboljele na načine kojima si mogu olakšati život MS pilatesom ili salsom. Također, u sklopu događanja, predstavit će se knjiga “Imate multiplu? Imam i ja” predsjednice MS Tima Hrvatska, Mirjam Jukić.

– Nastavljamo dalje istim tempom. Nećemo odustati dok dijalog o multipli ne izraste iz obećanja u konkretne poteze! Pozivam sve, i oboljele i njihove obitelji i solidarizirane pojedince, da nam se pridruže u srijedu i pomognu da Split obojimo u narančasto! – pozvala je Jukić.

Program na Rivi počinje u 17:30 sati.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime