Brodosplit isporučio posljednji rasponski sklop za most Čiovo

Današnjim ukrcajem obavljen je transport posljednjeg sklopa koji će napokon direktno povezati Čiovo s kopnom


Jutros je iz Brodosplita plovnom dizalicom Marjanka posljednji rasponski sklop prevezen na gradilište Čiovskog mosta, čime su od danas u popodnevnim satima spojeni Trogir i Čiovo mostom.


Čelična konstrukcija mosta sastoji se od ukupno 14 rasponskih sklopova od kojih je najzahtjevniji središnji dio na kojemu će biti ugrađeni hidraulički mehanizmi za podizanje središnjeg dijela mosta. Na potpornim stupovima oni se montiraju i zavarivanjem spajaju u jednu cjelinu.

Današnjim ukrcajem obavljen je transport posljednjeg sklopa koji je napokon direktno povezao Čiovo s kopnom. Radovi zasad teku prema dinamičkom planu i ukoliko ne bude kašnjenja most bi trebao biti stavljen u uporabu u srpnju.

– Nakon 50 godina čekanja napokon se nazire kraj, stvarno prema obećanjima investitora i izvođača u srpnju Čiovo i kopno će biti povezani novim mostom što će smanjit gužve ali i otvorit nove investicijske mogućnosti na Čiovu. Nakon ovoga samo možemo reći: “Imamo most”. – rekao je za Radio Dalmaciju trogirski gradonačelnik Ante Bilić uoči postavljanja posljednjeg segmenta.

– Gužve će se smanjiti, pristupne ceste će također rasteretit dio prometa. Imat ćemo novu prometnu sliku grada, novi most, ali i novu trajektnu luku. – kaže Bilić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime